Marlous van Oord

UX/UI Designer & Digital Publisher

Een passie voor het vertellen van verhalen en om mensen iets speciaals te laten ervaren.

Even voorstellen

Ik ben een UX/UI Designer & Digital Publisher met een passie voor het creëren van nieuwe dingen, voor het vertellen van verhalen en om mensen iets speciaals te laten ervaren. Ik heb dit in vele vormen uitgeprobeerd: van tekenen, filmen, fotografie, tot meer digitale uitingen zoals webdesign, datavisualisaties, coderen en bloggen. User Experience en User Interaction zijn dan ook zaken waar ik regelmatig mee bezig ben om de ervaring te optimaliseren.

Alhoewel ik een groot liefhebber van het klassieke papieren (vooral sci-fi en fantasy) boek ben, vind ik de digitale variant net zo interessant. Het is fascinerend om te zien hoe het boek door de jaren vertaald is naar diverse digitale vormen. Interactieve Ebooks, AR en VR technologie; de constante ontwikkelingen in de techniek bieden nieuwe, creatieve vormen voor de beleving en storytelling. Ik heb er daarom ook voor gekozen om te specialiseren in Digital Publishing om ik nog meer over het digitale medium te weten te komen.

Door de jaren heen heb ik vele creatieve hobbies gehad. Piano spelen, handwerk, koken, noem maar iets op en ik heb het waarschijnlijk wel eens een keer gedaan. Ook tijdens het uitwerken van projecten kom ik vaak met nieuwe ideeën die ik uit wil proberen. Potentiële designs uittekenen, een nieuwe JavaScript library aanleren, mijn interesses zijn gevarieerd. Ook ben ik een groot fan van instrumentale muziek, musicals en j-pop. Zowel boeken als muziek zijn belangrijke inspiratiebronnen voor mijn werk. Ook doe ik aan online/console gaming, Nintendo is al 20 jaar mijn favoriete gaming bedrijf sinds mijn allereerste Gameboy en Tetris spel.

Waarom UX/UI Design & Digital Publishing?

In een wereld waarin iedereen op een gegeven moment moet leren omgaan met digitale middelen, is het bizarre hoe slecht een interface of ervaring soms ontworpen is. Het is daarom ook mijn ambitie om professioneel aan het werk te gaan met UX/UI design in de Digital Publishing sector om de digitale wereld een beetje leuker/gemakkelijker te maken.

Talen

HTML5 - Bovengemiddeld
CSS3 - Bovengemiddeld
JavaScript - Basics
jQuery - Basics
PHP - Basics

Skills

Adobe Photoshop
Adobe InDesign
Adobe Illustrator
Digital Publishing
UX & UCD
Storytelling
Strategie en Concepting
Prototyping
Augmented Reality
Scrum